- Karaköy Nerededir?
- Karaköy’ün Kısa Tarihçesi
- Karaköy’de Gezilmesi Gereken Mimari Eserler
- 1. Galata Kulesi
- 2. Kamondo Merdivenleri
- 3. Galata Köprüsü
- 4. Tophane Çeşmesi
- 5. Karaköy Palas
- 6. Galataport
- Karaköy’de Gezilmesi Gereken Cadde ve Sokaklar
- 1. Bankalar Caddesi
- 2. Fransız Geçidi
- 3. Galip Dede Caddesi
- Karaköy’de Gezilmesi Gereken Müzeler
- 1. İstanbul Modern Sanat Müzesi
- İstanbul Modern Sanat Müzesi Giriş Ücretleri
- İstanbul Modern Sanat Müzesi Ziyaret Saatleri
- 2. Osmanlı Bankası Müzesi
- Osmanlı Bankası Müzesi Giriş Ücretleri
- Osmanlı Bankası Müzesi Ziyaret Saatleri
- 3. Türkiye Yahudi Müzesi
- Türkiye Yahudi Müzesi Giriş Ücretleri
- Türkiye Yahudi Müzesi Ziyaret Saatleri
- 4. Galata Mevlihanesi Müzesi
- Galata Mevlihanesi Müzesi Giriş Ücretleri
- Galata Mevlihanesi Müzesi Ziyaret Saatleri
- Karaköy’de Gezilmesi Gereken Camiler
- 1. Arap Cami
- 2. Makbul İbrahim Paşa Cami
- 3. Sokullu Mehmet Paşa Cami
- 4. Yeraltı Cami
- 5. Kılıç Ali Paşa Cami
- 6. Kemankeş Mustafa Paşa Cami
- Karaköy’de Gezilmesi Gereken Kiliseler
- 1. San Petro ve Paolo Kilisesi
- 2. Sankt Georg Kilisesi
- 3. Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi
- 4. Surp Hisus Pırgiç Kilisesi
- 5. Saint Benoit Kilisesi
- 6. Galata Bulgar Kilisesi
- Karaköy’de Gezilmesi Gereken Sinagoglar
- 1. Neve Şalom Sinagogu
- 2. Tofre Begadim Sinagogu
- 3. İtalyan Sinagogu
- 4. Zülfaris Sinagogu
- 5. Or Hodeş Sinagogu
- 6. Yüksekkaldırım Aşkenaz Sinagogu
- Karaköy’de Gezilmesi Gereken Hamamlar
- 1. Kılıç Alipaşa Hamamı
- Karaköy’e Nasıl Gidilir?
- Karaköy’e Giden İETT otobüsleri
- Karaköy Araç Kiralama
Karaköy için İstanbul denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi desek abartmış olmayız. Karaköy tarihin en ünlü ticaret merkezlerinden birisiydi bu önemine günümüzde turizmin eklenmesiyle önemi iki katına çıktı. Karaköy geçmişte Galata olarak bilinmekteydi. Ticaret gemilerinin limanı konumunda olan Karaköy aynı zamanda İstanbul’un en eski semtlerinden birisidir.
19.yüzyılda Karaköy’de bankalar ve sigorta şirketleri bulunmaktaydı. Günümüzde elektrik, elektronik, mekanik, su tesisatı ekipmanlarının satıldığı dükkânlar ve turistik kafeler bulunmaktadır.
Karaköy Nerededir?
Karaköy İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Avrupa Yakası’nda Haliç bölgesindedir.
Eminönü’nü Karaköy’e bağlayan köprü Galata Köprüsü’dür. Karaköy’ün çevresinde Azapkapı, Şişhane, Beyoğlu ve Tophane bulunmaktadır.
Karaköy’ün Kısa Tarihçesi
Karaköy Bizans döneminden itibaren ticaret bölgesi olmuştur. Bizans İmparatoru tarafından Cenevizli tüccarlara burada ticaret yapmaları için izin verilmiştir. Günümüzde Karaköy’de Cenevizlilerden kalan eserlere rastlayabilirsiniz. Cenevizlilerin en ünlü eserlerinden birisi Galata Kulesi’dir. 1453 yılında İstanbul Fethi’nden sonra bölgede Cenevizliler, Venedikliler ve Katalan tüccarları yaşıyordu. 1500 yılında İspanyol Engizisyonu’ndan kaçan Sefarad Yahudileri buraya yerleştirildi. Kırım Savaşı için savaşmaya gelen Büyük Britanyalı, Fransız ve İtalya askerleri Karaköy’e yerleştirildi. Askeri ekipmanların Karaköy’e getirilmesi için rıhtım yapıldı.
19.yüzyılda Karaköy bankacılık bölgesi oldu. Osmanlı Bankası’nın merkezi Karaköy’de kuruldu. Avusturyalı ve İtalyan bankalar Karaköy’de şube açmaya başladılar.
20. yüzyıl ile Karaköy’e liman gümrük binaları yapılmaya başladı ve Karaköy ticaretin merkezi oldu. Günümüzde birçok iş merkezi Karaköy’de aktif olarak çalışmaktır. Galataport kruvaziyer limanı ile de dünyanın sayılır limanlarından birisine ev sahipliği yapmaktadır.
Karaköy’de Gezilmesi Gereken Mimari Eserler
1. Galata Kulesi
Galata Kulesi Cenevizliler tarafından 1267 yılında inşa edilmiş kuledir. Cenevizliler Galata’da Pera adında bir koloni kurmuşlardır. Bizans hakimiyeti ve izni ile kurulan bu koloni tarafından inşa edilen kule ilk olarak “Kutsal Haç Kulesi” olarak adlandırılmıştır. İstanbul’un fethi ile koloni Osmanlı hakimiyeti altına girdi. Osmanlı Padişahı II.Mehmed Galata Kulesi’nde oluşan tahribatları tamir ettirdi. Birçok defa hasar gördükten sonra onarılan kule savaş esirlerini tutma yeri, levazım ambarı, yangın kulesi gibi hizmetlerde bulundu. Belli dönemlerde restore edilen yapı günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.
Galata Kulesi hakkında daha fazla bilgi almak için "Aşıkların En Sevdiği Yapı: Galata Kulesi" blog yazımıza göz atabilirsiniz.
2. Kamondo Merdivenleri
Karaköy’de Bankalar Caddesi ve Banker Sokağı’nı birleştiren merdivenlerdir. Art Nouveau tarzında yapılmış merdivenlerdir. Merdiven 1850’li yıllarda İstanbul’un önemli banker ailesi olan Kamondo Ailesi’nden Abraham Salomon Kamondo adına yapılmıştır.
3. Galata Köprüsü
Karaköy ve Eminönü’nü birleştiren İstanbul’a yolu düşenlerin bir defa yürüdüğü köprüdür. Haliç üzerinde birçok defa köprüler yapılmıştır. İlk köprünün 6.yüzyılda I. Justinianus tarafından yapıldığı söylenmektedir. İlk köprünün Eyüp-Sütlüce arasında olduğu düşünülmektedir.
Fatih Sultan Mehmed’te İstanbul’u Fethettiği 1453 yılında Haliç’e bir köprü yaptırmıştır. Bu köprü ise Ayvansaray-Kasımpaşa üzerinde yer almaktaydı.
1502-1503 yılları arasında II. Bayezid döneminde ilk kalıcı köprü için çalışmalar başlamıştı. II. Bayezid köprünün tasarımını Leonardo da Vinci’nin yapmasını istemişti. Köprü tek açıklıklı 240 metre uzunluğunda ve 24 metre genişliğinde olacaktı. Eğer proje gerçekleşseydi dünyadaki en uzun köprü olacaktı. Padişah bu projeyi kabul etmedi. İtalyan sanatçı Michelangelo’dan bir köprü çizmesi istendi. Michelangelo bu teklifi reddetti. Köprü projesi askıda kaldı.
19. yüzyıla gelindiğinde II.Mahmut Azapkapı ve Unkapanı arasına köprü yaptırdı. 3 Eylül 1836 yılında açılan bu köprü "Hayratiye", "Cisr-i Atik" ve "Eski Köprü" olarak biliniyordu. Köprü 1912 yılında yıkıldı.
İlk modern köprü 1845 yılında Sultan Abdülmecid zamanında annesi Bezm-i Alem Valide Sultan tarafından yaptırıldı ve köprü 18 yıl kullanıldı. Sultan Abdülaziz’in emri üzerine III. Napolyon'un İstanbul ziyaretinden önce Ethem Pertev Paşa tarafından ikinci köprü inşa edildi. 1870 yılında Fransız şirketi Forget et Chantiers de la Mediteranee tarafından köprü yapımına başlandı ve savaştan dolayı 1875 yılında tamamlandı. Köprü 1912 yılına kadar kullanıldı. 1912 yılından sonra Alman MAN AG firması bir köprü inşa etti köprü 16 Mayıs 1992 yılında çıkan Galata yangınına kadar kullanıldı. Onarıldıktan sonra Balat-Hasköy arasına çekilen köprü 2016 tarihinde tamamen kaldırıldı.
Günümüzde kullanılan beşinci Galata Köprüsü STFA şirketi tarafından 1994 yılında yapılmıştır. Dünya üzerinde tramvay geçen ender baskül köprülerden birisidir.
4. Tophane Çeşmesi
Tophane Çeşmesi diğer adı ile I.Mahmud Çeşmesi Osmanlı Padişahı I.Mahmud tarafından 1732 yılında yaptırılmıştır. Çeşme Tophane Meydanı’nda yer almaktadır. İstanbul en büyük üçüncü çeşmesidir. Taş süslemeleri, motifleri ile ince bir mimari harikadır.
5. Karaköy Palas
Karaköy Palas 1920 yılında inşa edilmiştir. Mimarı İstanbul doğumlu Giulio Mongeri’dir. Günümüzde bina Halkbank’ın Karaköy şubesidir.
6. Galataport
İstanbul Boğazı’nda kurulan ve dünya standartlarında olan bir destinasyon projesidir. İstanbul’un ana limanıdır. Dünyanın ilk yer altı kruvaziyer termanilidir. İçerisinde sosyal alanlar yer almaktadır.
Galataport hakkında daha fazla bilgi almak için "Galataport Nerede ve Galataport'a Nasıl Gidilir?" blog yazımıza göz atabilirsiniz.
Karaköy’de Gezilmesi Gereken Cadde ve Sokaklar
1. Bankalar Caddesi
İstanbul’un bir zamanlar finans merkezi olan ve günümüzde halen birçok bankanın bulunduğu caddedir. Cadde aynı zamanda Voyvoda Caddesi olarak da bilinmektedir.
2. Fransız Geçidi
Karaköy ticaretin kalbinin attığı yerlerden birisiydi ve pek çok yabancı tüccar ve elçi İstanbul’u ziyaret etmekteydi. İstanbul’a ilk gelenlerin ayak bastığı yer ise Galata olmuştur. Gelen tüccarlar ve elçiler kendi ülkelerinin isimlerini taşıyan cadde ve sokaklardan İstanbul’a doğru yürürlerdi. Fransız geçidi de bunlardan birisidir. Geçit 1860 yılında yapılmıştır. Fransız Geçidir Kemankeş Caddesi ve Galata Mumhane Sokağı’nı birbirine bağlamaktadır.
3. Galip Dede Caddesi
Galip Dede Caddesi İstanbul’un en eski caddelerinden birisidir. İstiklal Caddesi’nde bulunan Tünel Meydanı’ndan Kuledibi’ne uzanmaktadır. Sokak boyunca müzik aletleri satan dükkanlar bulunmaktadır.
Karaköy’de Gezilmesi Gereken Müzeler
1. İstanbul Modern Sanat Müzesi
İstanbul Modern Sanat Müzesi, 11 Aralık 2004 tarihinde hizmete girmiş, Türkiye’nin ilk modern sanat müzesidir. Müze Eczacıbaşı’nın öncülüğünde İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından kurulmuştur. Müze Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Tophane-i Amire arasında kalmaktadır.
İstanbul Modern Sanat Müzesi Giriş Ücretleri
Müzeye girişlerde MüzeKart+ geçerlidir. MüzeKart+ ile yılda bir kez ücretsiz giriş yapılabiliyor.
Tam: 180 TL
İndirimli (Öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üzeri): 120 TL
10 Kişi ve Üzeri Gruplar: 120 TL
Engelliler, 12 yaş altı çocuklar, ICOM ve CIMAM Kart Sahipleri: Ücretsiz
Sinema gösterim ücretleri: 120 TL
Salı günleri ise 18-25 yaş arası gençler için saat 14:00 ile 18:00 arasında müze ücretsizdir.
İstanbul Modern Sanat Müzesi Ziyaret Saatleri
Günler | Açılış Saati | Kapanış Saati |
Salı – Çarşamba - Perşembe - Cumartesi - Pazar | 10.00 | 18.00 |
Cuma | 10.00 | 20.00 |
Pazartesi | KAPALI | KAPALI |
2. Osmanlı Bankası Müzesi
Osmanlı Bankası Binası 1890 yılında Fransız mimar Alexandre Vallaury tarafından yapılmıştır. 27 Mayıs 1892’dan 1999 yılına kadar Osmanlı Bankası genel merkezi olarak kullanılmıştır. Günümüzde Salt Galata olarak Garanti Bankası şubesi ve Osmanlı Bankası Müzesi olarak kullanılmaktadır.
Osmanlı Bankası Müzesi Giriş Ücretleri
Osmanlı Bankası Müzesine ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz.
Osmanlı Bankası Müzesi Ziyaret Saatleri
Pazartesi günleri dışında Osmanlı Bankası Müzesi’ni 11.00 - 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
3. Türkiye Yahudi Müzesi
Türkiye Yahudi Müzesi, 500.Yıl Vakfı tarafından 25 Kasım 2001 tarihinde Türk Yahudilerinin geleneklerini ve tarihini anlatmak amacı ile kuruldu. Üç bölümden oluşan müzede Türk Yahudi tarihi hakkında çok şey öğrenebilirsiniz.
Türkiye Yahudi Müzesi Giriş Ücretleri
Türkiye Yahudi Müzesi’ni ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye Yahudi Müzesi Ziyaret Saatleri
Pazar - Pazartesi - Salı - Çarşamba - Perşembe: 10.00 - 17.00
Cuma: 10.00 - 13.00
Cumartesi: Kapalı
Müzeye son giriş saati kapanış saatinden yarım saat öncedir.
Müze Cumartesi, Şabat günleri, milli ve dini bayramlarda kapalıdır.
4. Galata Mevlihanesi Müzesi
Galata Mevlihanesi 1491 yılında Galata sırtlarında kurulmuş mevlihanedir. 1509 yılında olan İstanbul depreminde zarar görmüş ve 1651 tarihinde onarılmıştır. 1765 yılında çıkan yangında tekrar hasar gören mevlihane Sultan III. Mustafa’nın emri ile onarıldı. Mevlevihanesi'nin ilk şeyhi Semâî Mehmed Dede’dir. Mevlevihane’de semahane, derviş odaları Halet Efendi Kütüphanesi, Sebili ve Türbesi, Şeyh Galib Türbesi, Hasan Ağa Çeşmesi, sarnıç, hâmûşân, Adile Sultan Şadırvanı ve çamaşırhane bulunmaktadır. Günümüzde müze olarak faaliyet göstermektedir.
Galata Mevlihanesi Müzesi Giriş Ücretleri
Galata Mevlihanesi Müzesi giriş ücreti 150 TL’dir. Müzekart geçerlidir.
Galata Mevlihanesi Müzesi Ziyaret Saatleri
Galata Mevlihanesi pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açıktır.
Açılış Saati: 09.00
Kapanış Saati: 19.00
Gişe Kapanış Saati: 18.30
Müzekart ile İstanbul’da birçok müzeyi ziyaret edebilirsiniz. MüzeKart hakkında bilgi almak için tıklayınız
Karaköy’de Gezilmesi Gereken Camiler
1. Arap Cami
1453 yılında İstanbul’un Fethi ile San Paolo Kilisesi ya da San Domenico Kilisesi camiye çevrilerek Arap Camii olmuştur. Gotik mimari yapısında yapılan yapının iki rivayeti bulunmaktadır. Bir rivayete göre İstanbul’da ilk ezan sesinin yükseldiği yerdir. Aynı zamanda 717 yılında İstanbul’un ilk camisi olma özelliğindedir. Caminin adının Arap Cami olmasının sebebi ise İstanbul’un Fethi için gelen Arap Müslüman Mesleme bin Abdülmelik’in yaptırmasından dolayıdır. Daha sonra Dominiken Papaz ve Rahipleri burasını kiliseye çevirmiş ve 1453 yılında tekrar cami olmuştur. İkinci rivayete göre ise 1200lerin başında Katolikler, Pavlus’a adadıkları bir kilise olarak inşa etmiştir ve 1453 yılında İstanbul’un Fethi ile cami olmuştur.
2. Makbul İbrahim Paşa Cami
Makbul İbrahim Paşa Cami diğer adı ile Karaköy Pargalı İbrahim Paşa Cami. Osmanlı Sadrazamı Pargalı İbrahim Paşa tarafından 1536 yılında inşa ettirilmiştir. Cami birçok kez restorasyondan geçmiştir. İki katlı ve taş yapı olan cami son halini 1900’li yılların başında almıştır.
3. Sokullu Mehmet Paşa Cami
Sokollo Mehmet Paşa tarafından 1578 yılında Mimar Sinan’a yaptırılan camidir. Camiye Selimiye Cami stilinde yapılmıştır. Camide 1 adet minare bulunmaktadır.
4. Yeraltı Cami
Yeraltı Cami yapım tarihi tam olarak bilinmemektedir. Yeraltı Camisi’nin ilginç özelliği Bizanslıların Haliç ağzını kapatmak için gerdikleri zincirin kuzey ucunun bağlı olduğu Kastellion Kalesi’nin bodrumu olmasıdır. Bir dönem mahzen olarak kullanılan bu yapıda daha sonra sahabe kabirleri bulunmuş ve burası camiye çevrilmiştir. Burada olan sahabeler ise Amr bin As, Vehb bin Hüseyra, Sufyan ibni Uyeyne (r.a.) ait olduğu söylenmektedir.
5. Kılıç Ali Paşa Cami
Kaptan-ı Derya Ali tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan camidir. Caminin yapımı 1580 yılında tamamlanmıştır. Türbe, medrese ve hamamdan oluşan külliyesi vardır. Cami Ayasofya’ya benzemektedir.
6. Kemankeş Mustafa Paşa Cami
1771 yılında Osmanlı mimarisinde yapılan camidir. 2 adet minaresi bulunmaktadır. Cami Kemankeş Mustafa Paşa’nın istediği üzerine yapılmıştır.
Karaköy’de Gezilmesi Gereken Kiliseler
1. San Petro ve Paolo Kilisesi
San Petro ve Paolo Kilisesi, Roma Katolik Kilisesidir. Aziz Evangelist Luka tarafından yapıldığı söylenmektedir. 1731 yılında çıkan yangından sonra onarımlardan geçmiş son halini 1843-1841 yıllarında Fossati Kardeşler vermiştir.
2. Sankt Georg Kilisesi
Sankt Georg Kilisesi Karaköy’de Kartçınar Sokağı’nda yer almaktadır. Ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Cenevizliler tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. Kilise çeşitli yıllarda restorasyonlardan ve bakımlardan geçmiştir.
3. Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi
Karaköy’de bulunan Ermeni Kilisesi’dir. Kilise 1360 yılında tamamlanmıştır. Karaköy’de Kemeraltı Caddesi üzerinde yer almaktadır. İstanbul’un en eski yapılarından birisi olan Galata Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi birkaç büyük yangın ve depremden sonra hasar görmüş ve onarılmıştır.
4. Surp Hisus Pırgiç Kilisesi
7 Ekim 1831 tarihinde II.Mahmut’un fermanı ile inşa edilen kilisedir. Temellerini Başpsikopos Andon Nuriciyan ve Nazır Agopos Çukuryan atmıştır. Lübnan Emiri Beşar Sıhabi’nin mezarı da bu kilise içerisinde yer almaktadır.
5. Saint Benoit Kilisesi
Karaköy’de yer Katolik kilisesidir. İstanbul’da bulunan en eski Katolik kilisesidir. İnşaatı 1427 yılında başlamış ve 1871 yılında tamamlanmıştır. Yapı Cenevizliler tarafından yapılmıştır.
6. Galata Bulgar Kilisesi
Stevi Stefan Kilisesi, Demir Kilise veya Galata Bulgar Kilisesi. Balat ve Fener semtleri arasında ve Haliç kıyısında yer almaktadır. 28 Ekim 1859 yılında İstefanaki Bey adına inşa edilen kilise Bulgar Eksarhhanesi’ne bağlıdır. Kilise 25 Ekim 1859 yılında mimar Hovsep Aznavur tarafından yapılmıştır. 2011 yılında geçirdiği restorasyondan sonra kilisenin 120. Yıldönümünde tekrar açılmıştır.
Karaköy’de Gezilmesi Gereken Sinagoglar
1. Neve Şalom Sinagogu
Neve Şalom Sinagogu 25 Mart 1951 yılında açılmıştır. İstanbul’da bulunan sinagoglar içinde en büyüğüdür. Birinci Karma Yahudi İlkokulu’nun yerine yapılmıştır. Mimarları Türk Musevileri Elyo Ventura ve Bernar Motola'dır.
2. Tofre Begadim Sinagogu
Tofre Begadim Sinagogu ya da Terziler Sinagogu. Galata semtinde Felek Sokağı üzerinde bulunan kilise Aşkenaz Cemaati tarafından kullanılmaktaydı. Cemaat azalmasından dolayı sinagog kapatıldı ve 1998 yılında sanat galerisine dönüştürüldü.
3. İtalyan Sinagogu
1862 yılında İtalya Kralı himayesinde kurulan sinagogdur. 1931 yılında sinagog yıkılmış ve yenisi inşa edilmiştir.
4. Zülfaris Sinagogu
Zülfaris Sinagogu’nun 1671 yılında kurulduğu tahmin edilmektedir. Çeşitli zamanlarda restorasyon gören sinagog 500.Yıl Vakfı Türk Musevi Müzesi olarak 25 Kasım 2001’de tekrar açılmıştır.
5. Or Hodeş Sinagogu
Or Hodeş Sinagogu Polonya göçmeni Museviler tarafından kurulmuştur. Sinagog Zürafa Sokak üzerinde yer almaktadır.
6. Yüksekkaldırım Aşkenaz Sinagogu
İstanbul Aşkenaz Sinagogu, Ortadoks Yahudilik Aşkenaz Sinagogudur. Avusturya-Macaristan’dan Osmanlı’ya yerleşen Aşkenaz Yahudileri tarafından 1900 yılında kurulmuştur.
Karaköy’de Gezilmesi Gereken Hamamlar
1. Kılıç Alipaşa Hamamı
Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından, Mimar Sinan’a yaptırılmış bir hamamdır. 1578-1583 tarihleri arasında Leventlere hizmet vermesi için kurulan hamam günümüzde halen kullanılmaktadır.
Karaköy’e Nasıl Gidilir?
Karaköy’e İstanbul’un pek çok noktasından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eminönü ile Karaköy’ü bağlayan Galata Köprüsü üzerinden geçen tramvay hattı bulunmaktadır. Zeytinburnu-Kabataş tramvay hattı ile Karaköy’e gelebilirsiniz.
1875 yılında yapılmış tarihi Yeraltı füniküler hattı ile İstiklal Caddesi’nden Karaköy’e ulaşabilirsiniz.
Kadıköy’den Şehir Hatları vapuruna binerek İstanbul tek yüzen iskelesi olan Karaköy İskelesi’ne gelebilirsiniz.
Karaköy’e Giden İETT otobüsleri
46E | Eminönü / Son Durak (46e-46ç-70fe) Yönü |
66 | Gülbağ / Son Durak Yönü |
78 | Eminönü / Son Durak (146b-33-33b-33d-78-78h-79ge) Yönü |
79E | Kayabaşı Kiptaş Peron / Son Durak Yönü |
EM1 | Eminönü |
EM2 | Eminönü |
26 | Eminönü Kantarcılar |
26A | Eminönü Kantarcılar |
28 | Topkapı / Son Durak(88-48a) Yönü |
28T | Beşiktaş Peronlar |
30D | Vadi |
31E | Eminönü |
32 | Cevatpaşa |
33 | Giyimkent |
33B | Giyimkent |
33E | Eminönü |
33ES | Giyimkent |
33TE | Eminönü |
33Y | Eminönü |
Karaköy Araç Kiralama
İstanbul’u keşfetmek büyük zaman almaktadır. Sadece Karaköy’ü keşfetmek için bile günlerinizi ayırmanız gerekmektedir. İstanbul’un kalabalığında ve toplu taşıma araçlarının pahalılığından sizi kurtaracak en güzel yöntem araç kiralama yapmaktır. İstanbul Havalimanı araç kiralama veya İstanbul araç kiralama yaparak kolaylıkla Karaköy’ü keşfedebilirsiniz.
Araba kiralama yapmanın en kolay yolu ise Miniyol’dan geçer. Miniyol’da size özel fırsatlar ve kampanyalardan yararlanarak uygun araç kiralama yapabilirsiniz.
Beyoğlu’da diğer gezilecek yerler için "Beyoğlu Gezilecek Yerler" blog yazımıza göz atabilirsiniz.