Romanya’da bulunan Bükreş ülkenin ticaret merkezlerinden biridir. Gezip görülecek yerlerin oldukça fazla olması her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmasına neden olmaktadır.
İçerik Başlıkları
- Bükreş Nerede?
- Bükreş Nerenin Başkentidir?
- Bükreş Vize İstiyor mu?
- Bükreş’e Nasıl Gidilir?
- Bükreş’te Göreniz Gereken Yerler
- 1 Parlamento Sarayı
- 2 Bükreş Zafer Takı
- 3 Cotroceni Sarayı
- 4 Romanya Ulusal Sanat Müzesi
- 5 Stavropoleos Manastırı
- 6 Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi
- 7 Cismigiu Bahçeleri
- En İyi 5 Bükreş Oteli!
Romanya’da bulunan Bükreş ülkenin ticaret merkezlerinden biridir. Gezip görülecek yerlerin oldukça fazla olması her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmasına neden olmaktadır. Miniyol Doğu’nun Paris’i Bükreş’te gezilecek yerler listesi hazırladı!
Bükreş Nerede?
Doğu’nun Paris’i olarak nitelendirilen Bükreş Romanya’nın başkentidir. 1862 yılında tasarlanarak inşa edilen Bükreş, gerek mimari yapıları gerekse doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Kış ayları oldukça soğuk geçmesine rağmen kar yağışının mükemmel manzarasını kaçırmak istemeyenler kış aylarında kenti sık sık ziyaret etmektedir.
Bükreş Nerenin Başkentidir?
Bükreş Romanya’nın başkentidir. Türkiye’nin kuzeybatısında bulunan Romanya’nın en önemli kentidir. Fransız mimarisinin örneklerini tüm kentte görmek mümkündür. Doğal güzellikleri ile ün yapmış olan şehir kesinlikle görülmeye değer tarihi yapıları barındırıyor.
Bükreş Vize İstiyor mu?
Bükreş’i ziyaret etmek isteyen turistlerin en sık dile getirdiği sorulardan biri ülkenin vize isteyip istemediğidir. Türkiye’den Bükreş’e gitmek isteyen kişiler öncelikle Romanya vizesi almalıdır. Ulaşım çeşitleri oldukça fazla olduğundan alınacak vizede bu ulaşım çeşidine bağlı olarak seçilmelidir. Örneğin tren ile Bükreş’e gidecek kişilerin Bükreş tren vizesi alması gereklidir. Araba ile yapılacak olan ziyaretlerde ise Türk vatandaşlarının Bükreş vizesi alması gerekmektedir. Fakat Türkiye’den havaalanında 24 saate kadar olan transferlerden transit vize istenmemektedir. Bükreş’e gitmek için Umuma Mahsus yani bordo pasaport sahiplerinin vize alması gerekmektedir. Bunun dışında gri, yeşil ve siyah pasaport sahiplerinden Bükreş’e gitmek için herhangi bir vize istenmemektedir.
Bükreş’e Nasıl Gidilir?
Türkiye’den Bükreş’e ulaşım oldukça kolaydır. Ulaşım şekilleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Otobüs, tren, uçak ve kişisel araç ile Bükreş’e gidilebilmektedir. Halkalı Bükreş seferi yapan birçok tren seferi mevcuttur. Bunun dışında isteğe bağlı olarak uçak ve otobüs seçenekleri de değerlendirilebilir.
Bükreş’te Göreniz Gereken Yerler
Gezip görülecek yerlerin oldukça fazla olması günümüzde popüler bir hale gelmesine neden olmuştur. Doğal güzellikleri ve mimari eserleri ile dikkat çeken kentin her sokağında tarihin izlerine rastlamak mümkündür.
1 Parlamento Sarayı
Dünyanın ikinci en büyük idari binası olma özelliğine sahip olan Parlamento binası 12 katlıdır. Oldukça görkemli bir görüntüye sahip olan binanın 3.000’den fazla odası bulunmaktadır. Görenleri hayran bırakan muazzam mimarisi ile 330.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Romanya parlamentosunun iki meclisinin de bulunduğu binaya giriş yalnızca tur eşliğinde yapılabilmektedir.
2 Bükreş Zafer Takı
27 metrelik yüksekliğe sahip olan zafer takı 1877-1978 yılları arasında Osmanlı Rus savaşında Rusların yardımı ile birlikte Romanya’nın Osmanlı’dan bağımsızlığını kazanması anısına inşa edilmiştir.
3 Cotroceni Sarayı
Başta manastır olarak inşa edilmiştir. 1888-1893 yıllarında ise tekrar inşa edilerek saray haline getirilmiştir. Rumen kralı 1. Carol’un kullandığı Saray günümüzde turistik ziyaretlere açıktır.
4 Romanya Ulusal Sanat Müzesi
Romanya’nın en önemli sanat müzelerinden biri olan ulusal sanat müzesi modern ve orta çağ sanat eserlerini bünyesinde barındırmaktadır. 1837 yılında inşa edilen bina günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.
5 Stavropoleos Manastırı
1724 yılında inşa edilen manastır 20. Yy’ da bir felaket sonucunda yıkılmıştır. Günümüzde sadece kilise kısmı ayakta olan yapı Roma ve Bizans mimarisinin en önemli örneklerinden biridir.
6 Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi
17- 20yy arasında inşa edilen müze 10 hektarlık bir alana yayılmıştır. Otantik köy yapılarını içeren müze görenleri hayran bırakacak bir mimari yapıya sahiptir. Kısal mimarisini yakından görmek isteyenler için ideal bir müzedir.
7 Cismigiu Bahçeleri
Şehrin tam ortasında bulunan bahçe 16 hektarlık bir alana inşa edilmiştir. 1847 yılında yapılan bahçe oldukça gösterişli bir görüntüye sahiptir. İki ana girişi bulunan bu parka ulaşım oldukça kolay şekilde yapılabilmektedir.
En İyi 5 Bükreş Oteli!
• Grand Hotel Costinantal
• Epoque Hotel
• Suter Palace Heritage Boutique Hotel
• Intercontinental Hotel Bucharest
• Marshal Garden Hotel