- Araba Yıkamak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- Araba Yıkanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Araba Nasıl Yıkanır?
- Araba Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?
Arabalar insanlar için bir ulaşım aracı olmalarından daha fazlasıdır. Bir aile bireyi veya can dostu olarak gördüğümüz arabalarımızı en iyi durumda tutmak için düzenli bakım çok önemlidir. Bu bakımlardan araba yıkamak, genellikle hafife alınan bir görev oluyor. Fakat araba yıkamak sadece su sıçratıp ovalamaktan çok daha fazlası. Miniyol olarak hazırladığımız bu blog yazısında, arabanızın yolda dikkat çekici parlaklığa sahip olması için gerekli ipuçlarını paylaşarak, arabanızı mükemmel bir şekilde yıkamanın sırlarını açığa çıkarıyoruz. Keyifli okumalar dileriz!
Araba Yıkamak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- Oto şampuanı
- Mikrofiber sünger
- Hortum
- Kova
- Maşrapa
- Cam temizleme spreyi
- Cam silici
- Çekçekli cam silme aparatı
- Mikrofiber havlu
- Fırça
Araba Yıkanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Aracınızı yıkarken birtakım bilgilere dikkat etmeniz çok önemlidir. Arabanızı yıkamaya başlamadan önce güneş ışığının vurmadığı gölge bir alana park etmeyi unutmayın. Çünkü yıkama işlemi bitmeden önce güneş yüzünden kuruyan arabada güneş lekeleri oluşabilmektedir. Arabalar için özel olarak üretilen deterjanları kullandığınızdan emin olun. Aksi halde aracın boyasına zarar verebilirsiniz. Aracı yıkamak için ılık su tercih etmeye dikkat edin. Ayrıca arabayı komple bir bütün olarak yıkamak sağlıklı değildir. Arabayı belli bölümlere ayırarak öyle yıkamaya özen gösterin.
Araba Nasıl Yıkanır?
Arabanızı doğru şekilde yıkamak için şu adımları takip edebilirsiniz:
- Arabanızı güneş görmeyen gölge bir yere park ettiğinizden emin olun.
- Gerekli malzemeleri kolayca ulaşabileceğiniz bir yere koyun.
- Arabanın sileceklerini kaldırarak oralarda biriken kirin temizlenmesi için olanak sağlayın.
- İlk olarak arabanızı temiz ılık suyla yıkayın. Bu yıkama işlemine bütün kiri temizleyebilmek için aracın en tepesinden başlayın. Yıkama işlemini hortumla yapacaksanız suyun tazyikli olmamasına dikkat edin.
- İlk olarak arabanın en kirli yeri olan tekerlekleri fırça yardımıyla yıkayın. Bu sayede işin en kirli kısmını ilk olarak halletmiş olacaksınız.
- Fırça kullanarak arabayı yıkamak çizik oluşturabileceği için mikrofiber bezi sabunlu suya batırdıktan sonra arabanın üstünü sabunlayın.
- Böcek kalıntısı ve kuş pisliği gibi lekelere sertçe bastırmak yerine nemli veya sabunlu bezi üzerinde bekletin.
- Ardından hortum yardımıyla aracı durulayın.
- Mikrofiber havlu yardımıyla ıslak yer kalmayacak şekilde arabayı kurulayın.
- Kurulama bittikten sonra cam temizleme spreyi kullanarak aracın camlarını temizleyin.
Araba Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?
Genel düşünceye göre insanlar, arabalarını aydan aya yıkayabiliyorlar. Fakat en doğrusu arabanın haftada bir kez yıkanması gerektiğidir. Özellikle kış aylarında kaportanın sağlığı için araç mutlaka haftada bir kere yıkanmalıdır. Bu süre mutlaka iki haftayı geçmemelidir.