Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Mersin, bölgenin diğer şehirlerine göre daha ucuz olması sebebiyle sıkça tercih ediliyor. Birçok mavi bayraklı plajı, doğal güzellikleri, tarihi, kültürel ve turistik yeri bulunan Mersin, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerindendir. Bunların yanı sıra leziz mutfağı ve eğlenceli gece hayatıyla da ön plana çıkan Mersin’de keşfedilmeyi bekleyen muhteşem yerler bulunuyor.

1. Yerköprü Şelalesi

yerköprü şelalesi

Mut ilçesi sınırları içinde yer alan Yerköprü Şelalesi, Cehennem Deresi vadisinde bulunur. Şelale, yaklaşık 30 metre yüksekliği ile oldukça etkileyici bir doğal güzelliğe sahiptir. Ayrıca şelalenin çevresindeki doğal ortam da gezginler tarafından çok beğeniliyor. İlçe merkezine 15-20 dakikalık mesafede bulunan Yerköprü Şelalesi çevresinde piknik yapmak için uygun alanlar da yer alıyor.

2. Kızkalesi

kızkalesi

Erdemli ilçesinde yer alan Kızkalesi, turizm açısından oldukça önemli bir yerdir. İlçe merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Kızkalesi, Akdeniz'in turkuaz rengi denizi, kumlu plajları ve tarihi dokusu ile ziyaretçileri cezbeder. 12. yüzyılda inşa edilen Kızkalesi, oldukça meşhur bir efsaneye sahiptir.

Efsaneye göre, falcıdan kızının yılan sokması sonucu öleceğini öğrenen kral onu korumak için bu kaleyi yaptırmıştır. Kızının burada güvende olacağını düşünen kral ona bir sepet üzüm yollar. Sepetin içinde gizlenen yılan prensesi öldürür ve bu efsane yüzyıllardır süregelir.

Kızkalesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Kızkalesi’ni haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Kızkalesi’ne girişler ücretlidir. Kalede Müzekart geçerlidir.

3. Cennet-Cehennem Obrukları

cennet cehennem obrukları

Silifke ilçesi sınırları içinde yer alan cennet-cehennem obrukları, doğal oluşumları ile dikkat çeken turistik yerlerdendir. Bu iki obruk, tepeden bakıldığı zaman yüzeyde farklı iki göl gibi görünürler. Cennet-cehennem obrukları, ziyaretçilerin ilgisini çeken doğal güzellikler arasında yer alırlar. Turizm açısından oldukça önemli olan bu obruklar özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrarlar.

Cennet obruğu cehennem obruğuna göre çok daha büyüktür ve içerisine merdivenlerle inilebilir. Cehennem obruğu ise çok daha dardır ve içerisine yalnızca dağcılık ekipmanları ile inilebilir. Mersin geziniz sırasında bu iki doğal güzelliği mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Cennet-Cehennem Obrukları Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Cennet-cehennem obruklarını haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Cennet-cehennem obruklarına girişler ücretlidir. Müzekart geçerlidir.

4. Aynalıgöl Mağarası (Gilindere Mağarası)

girindere mağarası

Aydıncık ilçesinde yer alan Aynalıgöl Mağarası, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile ziyaretçilerin ilgisini çeken önemli turistik yerlerdendir. Gilindere Mağarası olarak da bilinen Aynalıgöl Mağarası, uzunluğu yaklaşık 500 metre olan, içinde yer altı akarsuları, sarkıt ve dikitlerin bulunduğu doğal bir mağaradır. Mağara içinde yer alan göl ise, mağaranın en önemli özelliklerindendir. Göl, kristal berraklığında ve mavi yeşil renkleriyle görenleri büyüleyen güzelliğe sahiptir.

Aynalıgöl Mağarası (Gilindere Mağarası) Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Aynalıgöl Mağarası’nı haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Aynalıgöl Mağarası’na girişler ücretlidir. Mağarada Müzekart geçmiyor.

5. Mamure Kalesi

mamure kalesi

Anamur ilçesinde yer alan Mamure Kalesi’nin tarihi M.S. 3. yüzyıla kadar uzanır ve kalenin birçok uygarlık tarafından kullanıldığı bilinir. Kalenin adı, Arapça'da "güçlü, sağlam" anlamına gelen "mamur" kelimesinden gelir. Mamure Kalesi, çevresi surlarla çevrili bir kale kompleksidir. Kale içinde yer alan yapılar arasında, kuleler, mescitler, hamamlar, depolar ve cephanelikler bulunur. Ayrıca, kalenin etrafında birçok mezarlık da yer alır.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir savunma mevki olarak kullanılan Mamure Kalesi günümüzde turistlerin ziyaretine açıktır. Kale içinde yapılan gezilerde, tarihi yapıları görme, kaledeki yapıların tarihi hakkında bilgi edinme ve kale etrafında keyifli bir yürüyüş yapma imkanı bulabilirsiniz.

Mamure Kalesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Mamure Kalesi’ni haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Mamure Kalesi’ne girişler ücretlidir. Kalede Müzekart geçerlidir.

6. Adamkayalar

adamkayalar

Silifke ilçesi sınırları içinde yer alan Adamkayalar, üzerinde çeşitli insan ve hayvan figürleri bulunan bir yapıdır. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Adamkayalar bulunduğu konum itibariyle ulaşılması zor bir yerde bulunuyor. Bulunduğu yere ulaşmak için trekking aktivitesi gerektiren Adamkayalar üzerinde 11 erkek, 4 kadın, 2 çocuk, 1 kartal ve dağ keçisi kabartmaları bulunuyor.

Adamkayalar Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Adamkayalar’ı haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Adamkayalar’ı ziyaret etmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

7. Astım Mağarası

astım mağarası

Silifke ilçesinde yer alan ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir doğal mağara olan Astım Mağarası adını astım gibi solunum yolları rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenen havasından alıyor. Mağara, ortalama sıcaklığı 18-20 derece arasında olan ve yaklaşık 500 metre uzunluğunda olan bir tünel şeklindedir. Tünelin içinde yer alan havanın nem oranı yüksek olduğu ve yüzde 80'e kadar çıkabildiği biliniyor.

Mağaranın içinde yer alan sarkıt ve dikitler doğal güzellikler arasında yer alıyor. İçinde yürüyüş yapmak için özel olarak yapılmış yürüyüş yolculuğu bulunur. Bu yolu takip ederek mağarayı gezebilirsiniz.

Astım Mağarası Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Astım Mağarası’nı haftanın her günü 08.30 – 18.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Astım Mağarası’na girişler ücretlidir. Mağarada Müzekart geçerlidir.

8. Alahan Manastırı

alahan manastırı

Mut ilçesi sınırları içinde yer alan tarihi bir yapı olan Alahan Manastırı, MS 5. yüzyılda inşa edilmiştir. Bizans döneminin en önemli yapılarından biri olarak kabul edilen manastır, kayalara oyulmuş ve kaya bloklarından yapılmıştır. Manastırın en önemli bölümlerinden biri, üç apsisli kilise yapısıdır. Kilisenin içerisinde yer alan freskler ve mozaikler dönemin sanatına ait önemli örnekler arasındadır.

Alahan Manastırı Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Alahan Manastırı’nı haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Alahan Manastırı’na girişler ücretsizdir.

9. Uzuncaburç

uzuncaburç

Silifke ilçesi sınırları içinde yer alan bir antik kent olan Uzuncaburç, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunur ve Bizans dönemi kalıntıları arasında yer alır. Uzuncaburç, tarihi dönemlerde önemli bir ticaret merkezi olarak kabul edilir. Kentte, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait kalıntılar bulunur. Kentin en önemli yapılarından biri, Roma döneminden kalma tiyatrodur. Ayrıca, Uzuncaburç'ta Bizans dönemine ait kiliseler, sarnıçlar, mezarlar ve hamamlar da bulunur.

Uzuncaburç Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Uzuncaburç’u haftanın her günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Uzuncaburç’a girişler ücretlidir. Antik kentte Müzekart geçerlidir.

10. Sunturas Şelalesi

sunturas şelalesi

Yaklaşık 35 metre yükseklikten düşen suyun oluşturduğu görsel bir şölen sunan Sunturas Şelalesi, Mersin’in en ünlü mesire alanlarındandır. Santa Iras Şelalesi adı ile de bilenen şelale çevresi, piknik, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, dağcılık ve kampçılık gibi birçok aktivite için ideal bir ortam sunuyor. Yaz aylarında serinlemek ve doğanın tadını çıkarmak için ideal yerlerden olan Sunturas Şelalesi’nde özellikle çevresindeki kayaların kaygan olabileceği yağışlı havalarda dikkatli olunmalıdır.

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi